Інгредієнти
Для тіста та начинки потрібно:
200 г борошна;
120 г масла;
1 яйце;
2 столові ложки цукру;
дрібка солі;
4 яблука твердих сортів;
2 столові ложки коричневого цукру;
2 столові ложки масла (для карамелі в начинці);
0,5 чайної ложки кориці.
Для крему:
2 яйця;
200 мл вершків жирністю 10% (можна молока);
2 столові ложки борошна;
70 г цукру;
ванілін.
Кроки
Приготувати тісто. Масло кімнатної температури збити із цукром, додати яйце. Борошно змішати із сіллю й додати до масляної суміші. Швидко замісити тісто. Загорнути тісто в плівку та покласти в холодильник на годину. Для крему змішати борошно, цукор і яйця. Вершки або молоко довести до кипіння в каструлі. Зняти з вогню і тоненькою цівкою ввести в яєчну суміш, активно помішуючи віничком, щоб не було грудок. Додати ваніль. Перелити масу назад у каструлю і близько 4–5 хвилин варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Готовий крем перекласти в миску, накрити плівкою і остудити. На сковорідці розтопити масло, викласти в нього яблука, порізані тонкими скибками, всипати цукор і тушкувати 5–8 хвилин, помішуючи. У форму викласти розкатане тісто, наколоти виделкою та випікати корж у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. На підпечене тісто викласти заварний крем, зверху — карамелізовані яблука. Випікати ще 15 хвилин. Подавати теплим. Особливої родзинки йому надає заварний крем, завдяки чому він виходить ніжним. На справжню насолоду тарт перетвориться, якщо подати його з кулькою ванільного морозива. Смачного!