top of page

Тарт із заварним кремом

Інгредієнти

Для тіста та начинки потрібно:

  • 200 г борошна;

  • 120 г масла;

  • 1 яйце;

  • 2 столові ложки цукру;

  • дрібка солі;

  • 4 яблука твердих сортів;

  • 2 столові ложки коричневого цукру;

  • 2 столові ложки масла (для карамелі в начинці);

  • 0,5 чайної ложки кориці.


Для крему:

  • 2 яйця;

  • 200 мл вершків жирністю 10% (можна молока);

  • 2 столові ложки борошна;

  • 70 г цукру;

  • ванілін.

Кроки

Приготувати тісто. Масло кімнатної температури збити із цукром, додати яйце. Борошно змішати із сіллю й додати до масляної суміші. Швидко замісити тісто. Загорнути тісто в плівку та покласти в холодильник на годину. Для крему змішати борошно, цукор і яйця. Вершки або молоко довести до кипіння в каструлі. Зняти з вогню і тоненькою цівкою ввести в яєчну суміш, активно помішуючи віничком, щоб не було грудок. Додати ваніль. Перелити масу назад у каструлю і близько 4–5 хвилин варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Готовий крем перекласти в миску, накрити плівкою і остудити. На сковорідці розтопити масло, викласти в нього яблука, порізані тонкими скибками, всипати цукор і тушкувати 5–8 хвилин, помішуючи. У форму викласти розкатане тісто, наколоти виделкою та випікати корж у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. На підпечене тісто викласти заварний крем, зверху — карамелізовані яблука. Випікати ще 15 хвилин. Подавати теплим.  Особливої родзинки йому надає заварний крем, завдяки чому він виходить ніжним. На справжню насолоду тарт перетвориться, якщо подати його з кулькою ванільного морозива. Смачного!

bottom of page