top of page

Тертий пиріг без яєць

Інгредієнти

Інгредієнти Тісто:

Борошно пшеничне 280 г

Масло вершкове 73% 250 г

Сметана 20% 50 г

Цукор 60 г

Цукор ванільний 10 г

Розпушувач 2 г

Сіль 0.5 г.


Начинка:

Лимон 300 г

Апельсин 150 г

Цукор 150 г

Крохмаль 30 г


Для прикрашання:

Цукрова пудра за смаком.



Кроки

Кроки



Форму 20×20 вистелити пергаментним папером. На бажання злегка змастити олією або маслом. Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем і сіллю. Сметану з’єднати з ванільним цукром і цукром, перемішати. До борошняної суміші додати холодне вершкове масло, нарізане кубиками, розтерти в однорідну дрібну крихту. Влити сметанну суміш і швидко замісити тісто. Тісто поділити на дві частини. Більшу частину викласти у форму, розподілити рівномірним шаром  і сформувати невеликий бортик заввишки 1,5 см. Форму відправити в холодильник на 1 годину. Меншу частину тіста загорнути в харчову плівку, надати плоску прямокутну форму і відправити в морозилку на 1 годину.


З лимонів зняти цедру, намагаючись не зачіпати білої частини. Відокремити м’якоть від шкірки, видалити кісточки. Очищений апельсин розрізати та видалити кісточки. З’єднати м’якоть із цедрою та подрібнити блендером до бажаної консистенції. Перелити в каструлю додати будь-який крохмаль та цукор до смаку. Поставити каструлю на вогонь і варити, розмішуючи до загустіння. Повністю остудити. Розігріти духовку до до 200 °С. Викласти начинку на застиглий корж, розрівняти. Зверху натерти на великій тертушці заморожену частину тіста. Випікати в розігрітій на середній решітці без конвенції 25-30 хвилин до золотистого кольору. Тертий пиріг повністю остудити. Перед подачею посипати цукровою пудрою. 


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page