Інгредієнти
Інгредієнти:
вафлі шоколадні 200 г
білки 5 шт.
пудра цукрова 300 г
вода 100мл
желатин 10 г або агар-агар 15 г
какао 20 г
шоколад 100 г
вершкове масло 80 г
Кроки
Беремо форму діаметром 18 см. Вафлі перетираємо в крихту за допомогою занурювального блендера. Викладаємо масу в роз’ємну форму, розрівнюємо та утрамбовуємо. Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо на 10 хвилин для набухання. Білки збиваємо міксером до збільшення маси, потім частинами починаємо всипати цукрову пудру та збиваємо до густої та стійкої маси. Желатин виливаємо тонким струмком в білкову масу і збиваємо масу. Виливаємо частину маси у форму на вафельний корж. Другу частину білкової маси змішуємо з какао і збиваємо. Виливаємо коричневу частину у форму і шпажкою перемішуємо білу та кавову маси, щоб вийшли різні візерунки. Відправляємо торт у холодильник на кілька годин застигати. Шоколад розтоплюємо з вершковим маслом, добре перемішуємо до однорідності і виливаємо глазур на торт. Знову відправляємо його в холодильник застигати. Десерт виходить просто легким і ніжним, за смаком дуже нагадує пташине молоко.