top of page

Тістечко з лимонним прошарком

Інгредієнти

яйце - 7 шт., цукор 275 г, соняшникова олія- 3 ст. л., пшеничне борошно - 5 ст. л., розпушувач - 0,5 ч. л., лимонна есенція - 0,25 ч. л., білий шоколад - 300 г, сметана - 375 мл, лимонний сік - 100 мл, вершкове масло -75 г.

Кроки

Закип'ятіть сметану. Зніміть з плити, додайте шматочки білого шоколаду і помішуйте масу, поки шматочки не розчиняться. Остудить  масу в холодильнику пару годин. Потім збийте міксером. Змішайте 150 г цукру з соком лимона. Підігрівайте на невеликому вогні, постійно помішуючи. Коли цукор розчиниться, зніміть з плити. Далі збийте два яйця. Тонкою цівкою влийте в яєчну масу ще гарячий сироп. Варіть суміш на повільному вогні протягом декількох хвилин. Зніміть з плити. Потім додайте вершкове масло. Продовжуйте перемішувати, поки воно не розтопиться. Накрийте суміш плівкою. Дайте охолонути. Візьміть ще 5 яєць. Відокремте білки від жовтків. Спочатку збийте білки з 125 г цукру і дрібкою солі до піни. Збийте жовтки з соняшниковою олією. Змішайте з білковою масою. Влийте есенцію, додайте розпушувач і борошно. Замісіть тісто. Застеліть форму пергаментом. Наповніть її тістом. Запікайте корж протягом 30 хвилин. Оптимальна температура 170 °С. Остудить його. Потім розріжте на три коржі. Один корж змастіть кремом.  Потім курдом. Накрийте другим коржем і теж змастіть, потім накрийте третім. Останній корж змащувати не треба. Зачекайте, поки просочиться. Перед подачею наріжте тістечка на шматочки.

bottom of page