top of page

Українська кухня - картопляні пундики

Інгредієнти

Інгредієнти для тіста:

  • 3 великі картоплини

  • 1 яйце

  • 2 ст. л. борошна

  • 10 г пресованих дріжджів

  • дрібка цукру

  • 1 л соняшникової олії для фритюру

  • сіль до смаку


Інгредієнти для начинки:

  • 250 г печінки курячої

  • 1 цибуля ріпчаста

  • 2 ст. л. соняшникової олії

  • сіль до смаку

Кроки

Візьміть 3 великі картоплини, помийте, залийте водою, посоліть та зваріть картоплю "в мундирі" до готовності. Потім викладіть із води в тарілку, залиште повністю охолоджуватися та очистьте від шкірки. Картоплю перекрутіть через м'ясорубку. Помийте 250 г курячої печінки, перекладіть в каструлю, налийте води, посоліть та варіть 10 хвилин. Потім трішки охолодіть та перекрутіть через м'ясорубку. Цибулю очистьте, наріжте дрібним кубиком та посмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до її м'якості. Додайте на сковороду перекручену печінку. Все перемішайте, посоліть та поперчіть суміш до смаку. Додайте до  картоплі 2 ст. л. борошна, 10 г пресованих дріжджів, одне яйце та дрібку цукру. Замісіть тісто, яке не липне до рук та на 1,5 години поставте його в холодильник, щоб воно піднялося. Вийміть тісто з холодильника. Почніть формувати пундики: спочатку зробіть з тіста невеличкі кульки, з них виліпіть кружальця, всередину покладіть начинку з печінки. Ретельно зліпіть краї тіста кожного пундика та зробіть з нього кульку. Налийте у фритюрницю чи каструлю з високими стінками 1 л соняшникової олії, добре розігрійте її. Дочекайтеся, поки олія не почне потріскувати й лише тоді опускайте по черзі пундики в місткість. Зменште вогонь і смажте далі на середньому вогні до золотистого кольору, щоб тісто добре пропеклося. Виймайте кульки на тарілку з паперовим рушником, який одразу вбере всі залишки олії. Подавайте до столу, за потреби, з соусом.

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page