top of page

Український смаколик – вергуни

Інгредієнти

  • Борошно - 600 г

  • Яйця - 1 шт.

  • Цукор - 100 г

  • Сода - 0,5 ч. л.

  • Кисле молоко - 250 мл

  • Рослинна олія - 150 мл

  • Цукрова пудра - за смаком

Кроки

Збити яйця з цукром до утворення білої пишної піни. Додати кисле молоко, все перемішати. Ввести погашену оцтом соду. Просіяти борошно і додати його до яєчно-молочної суміші. Замісити тісто – воно буде трохи липким. Залишити тісто під рушником на 10 хвилин. Присипати робочу поверхню борошном або змастити олією, розкачати тісто в тонкий пласт і вирізати прямокутники. Надрізати кожен по центру й перекрутити тісто. Обсмажувати вергуни в розпеченій олії до зарум'янювання. Готові хрусткі ласощі присипати цукровою пудрою.

bottom of page