
Інгредієнти
куряче філе — 4 штуки;
вершкове масло — 120 грамів;
петрушка — 1 пучок;
часник — 2 зубчики;
діжонська гірчиця — 1 чайна ложка;
борошно — 60 грамів;
яйця — 1 штука;
молоко — 1 столова ложка;
панірувальні сухарі — 100 грамів;
олія — 200 грамів;
сіль, перець — за смаком.
Кроки
1. Підготуйте куряче філе. Відріжте від більшої частини грудки міні-філе та
відкладіть його. Розріжте грудку так, щоб її можна було відкрити книжечкою.
Акуратно відбийте філе, намагаючись уникнути утворення дірок у м’ясі. Повторіть
процес з міні-філе.
2. Приготуйте трав’яне масло. Подрібніть петрушку та часник, змішайте їх з сіллю,
перцем, гірчицею та пом’якшеним вершковим маслом. Поділіть цю суміш на
чотири рівні частини. Сформовані кнелі покладіть у холодильник, щоб масло знову
застигло.
3. Тепер розгортаємо кожне філе та кладемо в центрі кнелю з масляно-трав’яної
суміші. Філе потрібно обережно загорнути, як сигару. Кожну заготовку котлети
необхідно занурити у борошно та відправити до морозилки на декілька хвилин.
4. Тим часом змішайте яйце з молоком. У цю суміш занурте охолоджені заготовки
котлет. Після цього ретельно покрийте кожну котлету панірувальними сухарями та
відправте заготовки у холодильник на 30 хвилин.
5. У глибокій пательні розігрійте рослинну олію. Обсмажте котлети з кожної сторони
по 2—3 хвилини, до утворення золотавої скоринки. Після цього котлети потрібно
викласти на деко та доготувати у духовці протягом 12—14 хвилин при температурі
180 градусів.
6. Подавати страву радимо з картопляним пюре та квасолею.