top of page

Унікальна котлета по-київськи

Інгредієнти

  • куряче філе — 4 штуки;

  • вершкове масло — 120 грамів;

  • петрушка — 1 пучок;

  • часник — 2 зубчики;

  • діжонська гірчиця — 1 чайна ложка;

  • борошно — 60 грамів;

  • яйця — 1 штука;

  • молоко — 1 столова ложка;

  • панірувальні сухарі — 100 грамів;

  • олія — 200 грамів;

  • сіль, перець — за смаком.

Кроки

1. Підготуйте куряче філе. Відріжте від більшої частини грудки міні-філе та

відкладіть його. Розріжте грудку так, щоб її можна було відкрити книжечкою.

Акуратно відбийте філе, намагаючись уникнути утворення дірок у м’ясі. Повторіть

процес з міні-філе.

2. Приготуйте трав’яне масло. Подрібніть петрушку та часник, змішайте їх з сіллю,

перцем, гірчицею та пом’якшеним вершковим маслом. Поділіть цю суміш на

чотири рівні частини. Сформовані кнелі покладіть у холодильник, щоб масло знову

застигло.

3. Тепер розгортаємо кожне філе та кладемо в центрі кнелю з масляно-трав’яної

суміші. Філе потрібно обережно загорнути, як сигару. Кожну заготовку котлети

необхідно занурити у борошно та відправити до морозилки на декілька хвилин.

4. Тим часом змішайте яйце з молоком. У цю суміш занурте охолоджені заготовки

котлет. Після цього ретельно покрийте кожну котлету панірувальними сухарями та

відправте заготовки у холодильник  на 30 хвилин.

5. У глибокій пательні розігрійте рослинну олію. Обсмажте котлети з кожної сторони

по 2—3 хвилини, до утворення золотавої скоринки. Після цього котлети потрібно

викласти на деко та доготувати у духовці протягом 12—14 хвилин при температурі

180 градусів.

6. Подавати страву радимо з картопляним пюре та квасолею.

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page