Інгредієнти
Інгредієнти
салатний перець – 10 шт. середнього розміру
цибуля – 2 великі
морква – 2 середні
часник – 2 зубчики
капуста білокачанна – 100 г
печериці – 0,5 кг
рис – 1 склянка на 200 мл
пшоно – 1 склянка на 200 мл
томатний соус – 2 склянки на 200 мл
борошно – 2 ст. л.
цукор – 2 ч. л.
спеції за смаком
олія соняшникова
Кроки
Кроки
Спершу ретельно промийте та відваріть крупи і печериці (все роздільно). Крупи варіть до напівготовності – 10-12 хв після закипання води, під кришкою та на середньому вогні. Далі розігрійте олію в глибокій сковороді на середньому вогні і обсмажте половину великої цибулі та часник до золотистої скоринки. Додайте до сковороди відварені гриби, нарізані морквину та капусту. Смажте цю суміш на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, або доки овочі не стануть м’якими. Далі вимкніть вогонь і залиште начинку в сковороді для охолодження. Під час охолодження начинки додайте до неї сіль, перець та італійські трави за смаком. Ретельно все перемішайте та залиште під кришкою.Тепер змішайте смажені овочі та відварені крупи, і починайте готувати перці. Розріжте верхню частину салатного перцю (як кришку) та видаліть насіння і плодоніжку. Наріжте кільцями цілу цибулю і викладіть на дно каструлі об’ємом 2,5 л. Начиніть перці готовою начинкою та викладіть у каструлю, як показано на фото нижче.Тепер приготуйте зажарку. Для цього у сковорідку підуть: половина цибулі, яка лишилася, середня морква, томатний соус, цукор, олія та борошно. Все це смажте під кришкою на малому вогні впродовж 12-14 хв після закипання.Перець фарширований овочами і грибами майже готовий! Додайте до каструлі з перцем готову зажарку, воду (майже до краю, щоб вона покривала перчини). Як тільки все закипить, додайте спеції за смаком: сіль, перець чорний, перець духмяний, коріандр. Далі варіть фарширований перець під напіввідкритою кришкою на малому вогні ще хвилин 20-25. Подавайте страву гарячою і прикрасьте за вашим смаком, наприклад, зеленню або свіжими травами. Цей смачний і ароматний перець, фарширований овочами грибами та овочами, готовий до подачі.