top of page

Французький десерт- клафуті

Інгредієнти

60 г борошна,125 г цукру, 400 г вишні без кісточок, 2 яйця, ½ стручка ванілі, 3 яєчних жовтки, 300 г вершків 10% жирності.

Кроки

Борошно просіяти та змішати з цукром, потроху ввести вершки, збити та змішати віночком до однорідної консистенції. Додати яйця і яєчні жовтки, знову змішати віночком. Додати ваніль. Поставити тісто в холодильник. Форму змастити вершковим маслом і вилити в неї третину тіста, поставити на 200 градусів в духовку на 7-10 хвилин, щоб тісто затверділо. Тепер поверх основи можна розкласти ягоди і залити тістом. Ставимо пиріг в духовку при 200 градусах на 10 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і пекти 35-40 хвилин. Духовку краще не відкривати: клафуті може осісти. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page