Інгредієнти
Інгредієнти
Цвітна капуста 600 гр.
Фарш м’ясний 200 гр.
Помідори 2 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Курячі яйця 3 шт.
Сметана 2 ст. л.
Сир 100 гр.
Сіль, перець за смаком
Рослинна олія 1 ст. л.
Вода (окріп) 300 мл.
Кроки
Кроки
У каструлі закип'ятіть воду, посоліть. Суцвіття цвітної капусти добре промити під проточною водою і відправити в киплячу підсолену воду на 10 хвилин. Цибулю очистіть і помийте, наріжте кільцями або півкільцями. В форму для запікання додайте олію та нарізану цибулю. На цибулю викладіть фарш, рівномірно розподіліть його по поверхні та посипте сіллю та перцем. Помідори промийте, видаліть хвостики. Наріжте їх кружальцями і викладіть поверх фаршу. Наступний шар – це відварена цвітна капуста. Сир натріть на великій тертці. Приготуйте заливку: з'єднайте в окремій тарі яйця, сметану, сіль і перець за смаком. Потім налийте підготовлену суміш із яєць та сметани на цвітну капусту. Верхній шар блюда прикрасьте тертим сиром, після чого встановіть режим випікання протягом 45-50 хвилин. Таким чином ваша запіканка з цвітної капусти з м’ясним фаршем буде повністю приготовлена