top of page

Чахохбілі

Інгредієнти

Інгредієнти

Курка - 1.2 кг 


Перець солодкий    - 600 г 


Помідори - 1 кг 


Цибуля - 200 г 


Часник - 10 г 


Сіль - 15 г


Коріандр - 3 г 


Вино червоне сухе - 50 мл 


Кріп - 10 г 

Кроки

Кроки 

Курку для чахохбілі потрібно порізати на порційні кусні і швидко обсмажити з усіх боків на сухій пательні на великому вогні. Вогонь зменшити, пательню накрити кришкою і тушкувати курку у власному соці (якщо рідини виділиться замало, долити трохи води). Через 1-2 хв додати порізані часник, цибулю і продовжувати тушкувати приблизно 10 хв. М’якоть солодкого перцю порізати на грубі скибки. Підготований перець покласти до курки. Помідори розрізати на половинки і теж додати до курки, тушкувати приблизно 30 хв. Потім долити вина, посолити, приправити коріандром. Чахохбілі з курки довести до кипіння і залишити пательню відкритою, щоб випарувалась зайва рідина. Колись чахохбілі, цю традиційну страву, готували з фазана. Але зараз  використовують для чахохбілі курку і виходить так само смачно!


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page