Інгредієнти
Інгредієнти для лимонного курда: 80 г вершкового масла, 450 г лимонів, 225 г цукру,4 яйця, 1 яєчний жовток.
Кроки
Лимонний курд:
з лимонів потрібно зрізати тонкий шар цедри за допомогою терки та вичавити сік за допомогою виделки або цитрус-преса. Потім потрібно вицідити сік через дрібне сито. Соку має вийти близько 150 мл. Розтопить масло на водяній бані, а коли воно розтане, додайте цедру і цукор. Добре перемішайте. У глибокій мисці з'єднайте яйця і яєчний жовток. Перемішайте суміш до однорідної консистенції за допомогою віночка. Влийте яйця в масляно-цукрову суміш. Перемішайте і додайте лимонний сік. Поставте миску на водяну баню, заваріть крем, постійно помішуючи. Варіть крем, поки він не загусне і не набуде консистенції густої сметани. Розкладіть гарячий крем в звичайні або попередньо стерилізовані банки.