Інгредієнти
гарбуз 2 кг, тростинний цукор ¼ ст., масло вершкове 75 гр., сіль, перець каєнський мелений, кориця , мускатний горіх за смаком.
Кроки
Знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву частину і нарізаємо шматочками середнього розміру. Велике деко застилаємо листом пергаментного паперу для запікання і в один шар викладаємо гарбузові кубики. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змащуємо овоч. Посипаємо вміст дека тростинним цукровим піском і вирішуємо, яке блюдо ми готуємо: десертне або пряне. У разі якщо ви вирішили приготувати солодкий варіант – додаємо зовсім небагато солі, одну чайну ложку меленої кориці і мускатний горіх. Якщо ж вибір припав на пряність – посипаємо шматочки сіллю і злегка приправляємо двома видами перців на свій смак. Коли гарбуз присмачений приправами, відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Рекомендується декілька разів перемішати кубики в процесі запікання.