top of page

Шоколадний фондан

Інгредієнти

Інгредієнти


 яйця 3 шт

 темний шоколад 100 г

 вершкове масло 75 г

 цукор 60 г

 борошно 45 г


Кроки

Кроки


 Шоколад і вершкове масло розтоплюємо на водяній бані. Яйця, цукор і борошно змішуємо вінчиком (не збиваючи), вливаємо шоколад з маслом, ще раз перемішуємо. Формочки найкраще обирати силіконові, можна трішки присипати їх какао-порошком. Розливаємо тісто у формочки на 2/3 їх об’єму, і випікаємо 6-8 хвилин за температури 180 градусів. Для приготування білого фондану потрібно 150 г білого шоколаду, 80 г вершкового масла, 4 курячі яйця, 80 г цукру, 80 г борошна. Шоколад подрібнюємо у чаші блендера. Додаємо вершкове масло, тримаємо суміш на вогні 1 хв. Збиваємо яйця з цукром, додаємо шоколадну суміш, ще раз збиваємо. Додаємо борошно, перемішуємо до однорідності. Переливаємо у формочки і випікаємо в духовці 7 хвилин за температури 200 градусів.


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page