Інгредієнти
Інгредієнти
14 яблук
300 г м’ясного фаршу
100 г вареного рису
2 морквини
2 великі цибулини
жменя родзинок
50 г подрібнених волоських горіхів
100 г твердого сиру
3-4 ст. л. сметани
2 ст. л. томатної пасти
сіль, суміш перців мелена, мускатний горіх, паприка, куркума, цукор.
Кроки
Кроки
Яблука помити, зрізати верхівки разом із корінчиками (це будуть кришечки). Вийняти з плодів серцевину, залишивши стінки завтовшки близько 1см. Рис відварити, промити та змішати із фаршем. 1 цибулину та 1 морквину подрібнити й спасерувати на олії. Додати у рис із м’ясом. Також покласти родзинки, горіхи та натертий сир. Можна додати також улюблену зелень. Посолити, поперчити, присмачити спеціями та ретельно перемішати. Розігріти духовку до 200°С. Наповнити яблука начинкою. Накрити кришечками й викласти у форму для запікання з високими бортиками. Залити засмажкою: морквину та цибулину подрібнити й спасерувати декілька хвилин на олії. Додати цукор, томатну пасту та сметану. Трішки підсолити й додати паприку. Поставити форму в духовку й запікати близько 25 хвилин. Подавати зі сметаною.