
Інгредієнти
Інгредієнти
Яйця – 2 шт
Цукор 3 – 5 ст. л ( 50 – 80 г )
Ванільний цукор -1 ч. л
Сіль – щіпка
Йогурт або сметана – 3 ст. л ( 120 г )
Олія – 2 ст. л ( 20 г )
Борошно – 1 стакан 250 мл ( 160 г )
Розпушувач – 2 ч. л.
Яблука – 3 шт ( 400 г )
Вершкове масло – 10 г
Кроки
Кроки
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 3 ст. л цукру, 1 ч. л ванільного цукру і дрібку солі. Збиваємо вінчиком 2-3 хвилини, щоб розчинився цукор. Далі додаємо 3 ст. л сметани будь-якої жирності або густого йогурту, потім 2 ст. л рафінованої олії. Перемішуємо. Через сито просіюємо 160 г муки і 1 пакетик розпушувача. Перемішуємо. Для начинки 3 середніх яблука нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо начинку в тісто і перемішуємо. Сковороду змащуємо шматочком вершкового масла. Виливаємо тісто з начинкою. Розділимо тісто рівним шаром по дну сковороди. Випікаємо пиріг на газовій або електричній плиті. Встановлюємо найменший нагрів. Обов’язково сковороду накриваємо кришкою. Якщо немає отвору в кришці, зайву вологу витираємо рушником в процесі випічки. Через 30-40 хвилин поверхня пирога стане матовою, зверху з’являться бульбашки. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона суха. Накриваємо пиріг тарілкою і перевертаємо сковороду. Допікаємо пиріг зі зворотного боку ще 5-10 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на шматочки. Пиріг смачний як в теплому так і в холодному вигляді. На наступний день він не черствіє. Обов’язково спробуйте цей рецепт!