top of page

Яблучний пиріг

Інгредієнти

Інгредієнти


    Яйця  – 2 шт

    Цукор 3 – 5 ст. л ( 50 – 80 г )

    Ванільний цукор -1 ч. л

    Сіль – щіпка

    Йогурт або сметана – 3 ст. л ( 120 г )

    Олія – 2 ст. л ( 20 г )

    Борошно – 1 стакан 250 мл ( 160 г )

    Розпушувач – 2 ч. л.

    Яблука – 3 шт ( 400 г )

    Вершкове масло – 10 г


Кроки

Кроки


У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 3 ст. л цукру, 1 ч. л ванільного цукру  і дрібку солі. Збиваємо вінчиком 2-3 хвилини, щоб розчинився цукор. Далі додаємо 3 ст. л сметани будь-якої жирності або густого йогурту, потім 2 ст. л рафінованої олії. Перемішуємо. Через сито просіюємо  160 г муки і 1 пакетик  розпушувача. Перемішуємо. Для начинки 3 середніх яблука  нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо начинку в тісто і перемішуємо. Сковороду змащуємо шматочком вершкового масла. Виливаємо тісто з начинкою. Розділимо тісто рівним шаром по дну сковороди. Випікаємо пиріг на газовій або електричній плиті. Встановлюємо найменший нагрів. Обов’язково сковороду накриваємо кришкою. Якщо немає отвору в кришці, зайву вологу витираємо рушником в процесі випічки. Через 30-40 хвилин поверхня пирога стане матовою, зверху з’являться бульбашки. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона суха. Накриваємо пиріг тарілкою і перевертаємо сковороду. Допікаємо пиріг зі зворотного боку ще 5-10 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на шматочки. Пиріг смачний як в теплому так і в холодному вигляді. На наступний день він не черствіє. Обов’язково спробуйте цей рецепт!


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page