top of page

Як приготувати київський торт в домашніх умовах

Інгредієнти

Для коржів:

  • 4 білки

  • 100 г цукрової пудри

  • 100 г лісових горіхів + 50 г для прикраси

  • 1 ст. л. борошна

  • 50 г цукру

Для крему Шарлотт:

  • 200 г вершкового масла

  • 100 г цукру

  • 2 яйця

  • 10 г ванільного цукру

  • 100 мл молока (+3 ст. л. для розчинення какао)

  • 1 ст. л. какао

Кроки

Розігрійте духовку до 120 градусів. У чашу комбайна  покладіть 4 білки. Збивайте білки насадкою віничком комбайна чи міксером. Приблизно через 5 хвилин поступово починайте додавати 100 г цукрової пудри невеликими порціями. 

Білки збивайте на найбільшій швидкості комбайну чи потужності міксера. Вони мають збільшитися в об’ємі приблизно у 2 рази. На сухій пательні обсмажте 150 г лісових горіхів приблизно 5 хвилин. Подрібніть обсмажені горіхи у блендері у крихту. Частину подрібнених горіхів, приблизно 100 г, додайте у чашу зі збитими білками разом із 50 г цукру та 20 г борошна. Інші 50 горіхів залиште для прикрашання. Обережно перемішайте лопаткою, аби не порушити структуру збитих білків. Застеліть деко пергаментом та сформуйте два білкових коржі. Або використайте роз’ємні форми, аби коржі були однакового розміру, їх також треба вистелити пергаментом. Поставте запікатися у розігріту до 120 градусів духовку на 2-2,5 години. Готові коржі дістаньте з духовки, дайте їм охолонути до кімнатної температури і потім відділіть від пергаменту. Лишить коржі мінімум на 3 години, або  на ніч, щоб вони стабілізувались. Для крему Шарлотт влийте у сотейник 100 мл молока, вбийте 2 яйця та всипте 100 г звичайного цукру і 10 г ванільного. Доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть ще 4-5 хвилин, щоб цукор розчинився. Постійно помішуйте віничком спіднизу, аби яйця не пригоріли. Зніміть суміш з плити і дайте охолонути до кімнатної температури. Поріжте шматочками 200 г вершкового масла, нагрітого до кімнатної температури та збийте до отримання однорідної кремоподібної маси. Додайте до масла невеликими порціями молоко з яйцями і продовжуйте збивати післі додавання кожної частки яєчної маси. У маленькій піалці розчиніть 1 ст. л. какао в 3 ст. л. молока. Половину готового крему перекладіть у іншу посудину, а до другої, що лишилася в чаші комбайна, додайте молоко з какао. Ще раз трохи збийте, аби какао змішалося з кремом. Зберіть торт. Нижній корж викладіть на велику тарілку та змастіть світлим ванільним кремом. За бажанням залиште трохи для прикрашення торта. Накрийте другим коржем і змастіть кремом з какао зверху і з боків. Прикрасьте горішками, квіточками з крему та безе. Сформований торт поставте у холодильник мінімум на 4 години.

https://klopotenko.com

bottom of page