
Інгредієнти
Інгредієнти
400 г гарбуза
3 яйця
100 г цукру
дрібка солі
250 г манки
100 г вершкового масла
100 г сметани
10 г розпушувача
20 г масла (для змащування форми)
1 ст. л. манки (для підготовки форми)
Кроки
Кроки
400 г гарбуза помийте, очистьте від шкірки та натріть на дрібну терку. У окремій мисці збийте 3 яйця з цукром до білого кольору, додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла та перемішайте. Поступово додайте 250 г манки, 10 г розпушувача, дрібку солі та 100 г сметани. Ретельно вимішайте тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів. Додайте у тісто натертий гарбуз і ще раз перемішайте масу. Форму для кексу змастіть 20 г вершкового масла та присипте 1-2 ст. л. манки. Розподіліть манку рівномірним шаром по дну та бокам форми, а надлишок висипте. Викладіть тісто у форму та випікайте кекс 45 хв при температурі 180 градусів до красивої рум'яної скоринки. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою: якщо вона суха та без шматочків сирого тіста — кекс готовий. Смачного!