top of page
Інгредієнти
100 г масла, 125 г цукру, по 1 ч. ложці мелених гвоздики, анісу та кориці, 2–3 ч. ложки меленого імбиру, 0,5 ч. ложки солі, 500 г борошна, 250 г меду, 10 г какао, 2 яйця, 10 г розпушувача.
Кроки
На невеликому вогні, постійно помішуючи, розігріти мед, масло, цукор до повного розчинення. Перемішати всі спеції: гвоздику, аніс, корицю, імбир. Додати сіль, какао у медово-масляну суміш. Коли вона охолоне до теплого стану, вбити 1 яйце. Борошно перемішати з розпушувачем і поступово всипати до суміші. Тісто має бути м'яким і податливим. Залишити його на 3 год у холодному місці. Розкачати пластом завтовшки 1 см і вирізати фігурки. Випікати хвилин 10 хв у розігрітій духовці (200 °С).
bottom of page