top of page

Варення «Осіння мелодія»

Інгредієнти

Інгредієнти


   Яблука твердого ґатунку – 1 кг.

   Цукор – 1 кг.

   Вода – 250 мл.


Кроки

Кроки


Яблука добре промити та обсушити серветкою. Видаливши коробочки з насінням, нарізати фрукти тонкими слайсами. У посуді для варіння варення зварити сироп із зазначеного в рецепті розрахунку чистої води та половини цукру.

У киплячий сироп перекласти яблучну нарізку, акуратно, щоб не порушити цілісність слайсів, перемішати і поварити яблука рівно 5 хвилин від початку кипіння. Насипати до яблук решту цукру. Посуд прикрити серветкою або кришкою та залишити яблука в сиропі на 12 годин або на ніч. Після цього варення на середньому вогні довести до кипіння і поварити ще 5 хвилин. Вогонь вимкнути. Банки заздалегідь простерилізувати сухим гарячим способом. Приготовлене з яблук варення-п'ятихвилинку розлити по банках, герметично закупорити і після остигання перенести в місце зберігання домашніх консервацій. Смачних заготовок!


bottom of page