Інгредієнти
Інгредієнти
Яблука твердого ґатунку – 1 кг.
Цукор – 1 кг.
Вода – 250 мл.
Кроки
Кроки
Яблука добре промити та обсушити серветкою. Видаливши коробочки з насінням, нарізати фрукти тонкими слайсами. У посуді для варіння варення зварити сироп із зазначеного в рецепті розрахунку чистої води та половини цукру.
У киплячий сироп перекласти яблучну нарізку, акуратно, щоб не порушити цілісність слайсів, перемішати і поварити яблука рівно 5 хвилин від початку кипіння. Насипати до яблук решту цукру. Посуд прикрити серветкою або кришкою та залишити яблука в сиропі на 12 годин або на ніч. Після цього варення на середньому вогні довести до кипіння і поварити ще 5 хвилин. Вогонь вимкнути. Банки заздалегідь простерилізувати сухим гарячим способом. Приготовлене з яблук варення-п'ятихвилинку розлити по банках, герметично закупорити і після остигання перенести в місце зберігання домашніх консервацій. Смачних заготовок!