top of page

Картопля по-селянськи

Інгредієнти

Інгредієнти

500 г картоплі  

4-5 зубчиків часнику  

2-3 ст. л. соняшникової олії  

2-3 гілочки чебрецю або розмарину  

сіль і перець до смаку


Кроки

Кроки 

Відберіть 500 г картоплі однакового розміру та ретельно помийте. Шкірку не знімайте. Складіть у каструлю, залийте водою та відваріть до напівготовності. Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушіть паперовими рушниками. Розріжте кожну картоплину на 4 частини. У форму для запікання влийте 2-3 ст. л. соняшникової олії, розмажте дно кулінарним пензликом та викладіть часточки картоплі в один шар. Увімкніть духовку розігріватися до 210 градусів. Додайте до картоплі 4-5 зубчиків часнику. Можна їх не очищати, а просто приплюснути пласкою стороною леза ножа. Додайте сіль і мелений перець до смаку. Викладіть на картоплю 2-3 гілочки чебрецю. Запікайте за температури 210 градусів у режимі гриля або конвекції протягом 10-15 хвилин. Картопля має стати з рум’яною скоринкою. Якщо потрібно, збільште час приготування.


bottom of page