Інгредієнти
Інгредієнти
500 г картоплі
4-5 зубчиків часнику
2-3 ст. л. соняшникової олії
2-3 гілочки чебрецю або розмарину
сіль і перець до смаку
Кроки
Кроки
Відберіть 500 г картоплі однакового розміру та ретельно помийте. Шкірку не знімайте. Складіть у каструлю, залийте водою та відваріть до напівготовності. Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушіть паперовими рушниками. Розріжте кожну картоплину на 4 частини. У форму для запікання влийте 2-3 ст. л. соняшникової олії, розмажте дно кулінарним пензликом та викладіть часточки картоплі в один шар. Увімкніть духовку розігріватися до 210 градусів. Додайте до картоплі 4-5 зубчиків часнику. Можна їх не очищати, а просто приплюснути пласкою стороною леза ножа. Додайте сіль і мелений перець до смаку. Викладіть на картоплю 2-3 гілочки чебрецю. Запікайте за температури 210 градусів у режимі гриля або конвекції протягом 10-15 хвилин. Картопля має стати з рум’яною скоринкою. Якщо потрібно, збільште час приготування.