top of page

Налисники з яблуками

Інгредієнти

Інгредієнти для млинців


Борошно - 150 г

Молоко - 250 г

Яйця - 2 шт.

Цукор - 1,5 ст.л.

Ванільний цукор - 1 ч.л.

Вершкове масло - 2 ст.л.

Сіль - за смаком


Інгредієнти для начинки


Яблука - 5 шт.

Лимонний сік - 50 мл

Кориця - паличка

Бодян (за бажанням) - 1 зірочка

Цукор - 2 ст.л.

Крохмаль (за потреби) - 1 ч.л.

Вершкове масло - 60 г


Інгредієнти для посипання 


Цукрова пудра - 2 ст.л.

Вершкове масло - 50 г

Кориця - на смак


Кроки

Кроки


Просіяти борошно й змішати з цукром та сіллю. Вбити яйця і додати кілька столових ложок молока, щоб вийшло густе тісто. Суміш добре вимішати. Вливаючи невеликими порціями молоко, замішати тісто.

Залишити його приблизно на 15 хвилин, щоб відпочило. Яблука очистити й нарізати середніми кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло й додати яблука. Обсмажити декілька хвилин. Додати паличку кориці та бодян, сік лимона і цукор. Перемішати і тушкувати до м'якості яблук.


Якщо суміш занадто рідка, то можна додати трохи розведеного водою крохмалю. Залишити начинку остигати. У тісто для млинців додати розтоплене масло, перемішати й насмажити тонкі млинці.На кожен млинець викласти начинку і скрутити трубочкою. Готові млинці підсмажити на маслі до хрусткої скоринки, посипати сумішшю цукрової пудри та кориці.


bottom of page