Інгредієнти
Інгредієнти для млинців
Борошно - 150 г
Молоко - 250 г
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1,5 ст.л.
Ванільний цукор - 1 ч.л.
Вершкове масло - 2 ст.л.
Сіль - за смаком
Інгредієнти для начинки
Яблука - 5 шт.
Лимонний сік - 50 мл
Кориця - паличка
Бодян (за бажанням) - 1 зірочка
Цукор - 2 ст.л.
Крохмаль (за потреби) - 1 ч.л.
Вершкове масло - 60 г
Інгредієнти для посипання
Цукрова пудра - 2 ст.л.
Вершкове масло - 50 г
Кориця - на смак
Кроки
Кроки
Просіяти борошно й змішати з цукром та сіллю. Вбити яйця і додати кілька столових ложок молока, щоб вийшло густе тісто. Суміш добре вимішати. Вливаючи невеликими порціями молоко, замішати тісто.
Залишити його приблизно на 15 хвилин, щоб відпочило. Яблука очистити й нарізати середніми кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло й додати яблука. Обсмажити декілька хвилин. Додати паличку кориці та бодян, сік лимона і цукор. Перемішати і тушкувати до м'якості яблук.
Якщо суміш занадто рідка, то можна додати трохи розведеного водою крохмалю. Залишити начинку остигати. У тісто для млинців додати розтоплене масло, перемішати й насмажити тонкі млинці.На кожен млинець викласти начинку і скрутити трубочкою. Готові млинці підсмажити на маслі до хрусткої скоринки, посипати сумішшю цукрової пудри та кориці.