top of page

Пиріг з лохиною

Інгредієнти

Інгредієнти: 


сто п’ятдесят грам ягоди

сто п’ятдесят грам борошна

сто грам вершкового масла

стільки ж сиру

п’ятдесят грам мигдалю

цукру сімдесят п’ять грамів

сметани – 200 грам

одне яйце і три жовтки

щіпка солі і трохи ваніліну


Кроки

Кроки


Тісто: в одну ємність скласти борошно, вершкове масло, сир, сіль, мигдаль, все подрібнене. Потім додати яйце і ретельно перемішати, бажано міксером. Утворену масу викласти у форму, попередньо застеливши її папером для випічки, проколоти в кількох місцях виделкою і поставити в холодильник на годину. Наступним кроком необхідно приготувати заливку, для чого слід добре перемішати сметану, яєчні жовтки, цукор і ванілін. Далі все просто: вийняти тісто з холодильника, залити заливкою, викласти ягоди лохини і поставити пиріг в духовку, яка до того часу розігріта до ста вісімдесяти градусів. Через сорок хвилин пиріг готовий, а показник цього – густа начинка. Перед тим як подавати пиріг до столу його слід остудити. 


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page