Інгредієнти
Інгредієнти
2 середні баклажани
1 велика цибулина
3 середні помідори
сіль, перець, сухі трави на ваш вибір
1-2 зубки часнику
зелень для прикрашання
олія для смаження
Кроки
Кроки
Баклажани ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см, складаємо у глибоку миску, солимо, перемішуємо, даємо постояти хвилин 20-30. Промиваємо від солі. Ставимо пательню на невеликий вогонь, наливаємо олію, обсмажуємо баклажани з обох боків до золотавої скоринки та м’якості. Ріжемо цибулю кружальцями, також обсмажуємо на невеликому вогні з обох боків до золотавої скоринки та м’якості.
Беремо глибоку тарілку або форму. Викладаємо половину посмажених баклажанів, на них — шар цибулі, потім знову шар баклажанів. Кожен шар варто трохи посолити. Готуємо томатну заливку. Помідори обливаємо окропом, потім холодною водою. Після цього знімаємо шкірку та подрібнюємо помідори у блендері. Додаємо до томатного пюре сіль та перець до смаку. Також додаємо сухі трави на ваш вибір та дрібно накришений або пропущений через прес часник. Усе перемішуємо, заливаємо цією масою баклажани із цибулею. Перед подачею посипаємо меживо зеленню. Ставимо в холод на кілька годин. Спробуйте!