Інгредієнти
Кроки
У спаржі багато вітамінів, мінералів та інших корисних речовин! Регулярне вживання спаржі допомагає очистити організм від шлаків і токсинів, нормалізувати процеси кровотворення і поліпшити роботу серця і судин.
Радимо готувати спаржу максимально швидко. Закип'ятіть якомога більше води, всипте спаржу і варіть 2-3 хвилини. Злийте воду, викладіть спаржу на тарілку, додайте спеції за смаком або сік лимона і подавайте до столу. На грилі вона виходить дуже смачною, ароматною, з димком.
Її приготування займе у вас всього 5 хвилин. Розігрійте гриль до середньо-високої температури, збризніть спаржу оливковою олією і готуйте. Можна приготувати спаржу і на сковороді. Розігрійте в товстій сковороді вершкове або рослинне масло. Викладіть цілі стебла спаржі або поріжте їх по діагоналі на середні шматочки. Обсмажуйте 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею прикрасьте соком лимона або тертим сиром.
Якщо ви купили спаржу з товстими стеблами, то запечіть її! Змастіть деко або форму для випікання невеликою кількістю масла, викладіть спаржу рівномірним шаром на деякій відстані один від одного. Полийте спаржу оливковою олією, додайте сіль і перец за смаком. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин.
Чудова вечеря - спаржа з сиром і лимоном, сподобається дорослим і дітям. На сніданок для вашої родини приготуйте тост з яйцем і спаржею, який вгамує голод і зарядить енергією до обіду точно.